Kotona tehty vai kotona tehty?Mitä kotona (itse) tehty saippua oikein tarkoittaa?

Kuten tosiaan aiemmin mainitsin, blogini keskittyy pääasiassa valmiista saippuamassasta (melt and pour, MP) tehtyihin saippuoihin. Saippuaa voi myös tehdä kokonaan itse, alusta asti, mutta silloin tarvitaan hieman enemmän aikaa (ja mielestäni myös vaivaa). Näitä menetelmiä ovat cold process soap (CP) ja hot process soap (HP).

Miten sitten määritellä itse tehty tai kotona tehty saippua? Jos massan on kuitenkin joku tehdas tuolla jossain tehnyt ja pakannut, ja minä vain sulatan ja muotoilen sen uudelleen, onko se silloin oikeasti tehty itse? Omasta mielestäni molemmilla tavoilla (MP ja CP/HP) tehdyt saippuat ovat itse tehtyjä. Omat tuotokseni ovat myös uniikkeja niin ulkonäöltään, tuoksultaan ja väreiltään. Parhaiten kuvailisin massasta tehtyä saippuaa englanninkielisellä sanalla ”hand crafted” ja kylmämenetelmällä tehtyä saippuaa sanalla ”hand made”.

Ero kahden tavan välillä on se, että massan avulla tehtäessä ei saippuan koostumukseen voi itse juurikaan vaikuttaa (vaikuttavat aineet, kemikaalit yms.). Kuitenkin, massoja on paljon erilaisia, joten tässäkin kemikaalitietoinen henkilö voi valita käytettäväkseen vain luomutuotteita, eteerisiä öljyjä ja luonnon omia väriaineita. Näin saadaan yhtä luonnollinen saippua kun alusta asti itse tehtynä.

Kaiken kaikkiaan, uskon, että molemmilla tavoilla pääset hienoon lopputulokseen, kannattaa kokeilla itse niin tiedät kumpi on sinun suosikkisi. :)

Paketissa jouluista saippuaa,
tällä kertaa "hand made" tarralla. ;)


0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!