Perusteet: yksinkertaisen saippuan teko ja videoTässä tekstissä esittelen miten saippuamassan avulla tehdään tavallinen perussaippua. Tällä kertaa teen ruskean saippuan, joka tuoksuu kanelille. Alla on lyhyt ohje siitä miten teet saippuan, ja tekstin lopusta löytyy video, mistä pääset tarkemmin tutustumaan saippuan tekoon.

Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal kirkas saippuamassa
Nimetön ruskea väriaine
Nimetön kanelin tuoksuinen tuoksuöljy
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti
Saippualeikkuri
Infrapunalämpömittari


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.
2) Lisää saippuaan väriä ja (halutessasi) tuoksua. Sekoita hyvin.

3) Kaada massa muottiin ja suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn, kuten kuvasta näkyy.


Ryppyinen saippua, ei kylläkään haittaa käyttöä.


4) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.
5) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.


Ja tässä lopussa vielä lupaamani video. Hieman on pimeä, mutta seuraava video onkin kuvattu jo valoisammassa paikassa. :)


2 kommenttia: (+add yours?)

Anonyymi kirjoitti...

Vihdoinkin! Tätä postausta olen odottanut =)

Hertta kirjoitti...

Oi, kiva kuulla! Ohjeet ovat aika simppelit, kannattaa katsoa tuo video, niin näkee miten homma oikeasti etenee. Kuvia tekovaiheista ei valitettavasti ole, koska osa vaiheista pitää tehdä aika reippaasti, niin en ehdi kuvaamaan välissä. Pitäisi pyytää mies kameran kanssa viereen, niin sitten voisi onnistua. ;)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!