Saippua kerroksittain ja videoTässä tekstissä esittelen miten voit tehdä kauniin saippuan eriväristen kerrosten avulla. Mahdollisuuksia on monia, mustavalkoisesta aina kaikkiin sateenkaaren väreihin. Tällä kertaa teen kahden värin kerroksia käyttäen valmista valkoista massaa, sekä kirkasta massaa, jonka värjään mustaksi vesiliukoisella väriaineella.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal kirkas saippuamassa
Stephenson Crystal valkoinen saippuamassa
Nimetön musta väriaine
Nimetön kuusaman tuoksuinen tuoksuöljy
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti
Saippualeikkuri
Infrapunalämpömittari


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

2) Lisää saippuaan väriä ja (halutessasi) tuoksua. Sekoita hyvin.

3) Kaada ensimmäinen kerros muottiin ja suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

4) Tee toisen kerroksen massa valmiiksi, peitä kelmulla.

5) Tunnustele varovasti sormella onko ensimmäinen kerros kovettunut. Jos se tuntuu tarpeeksi kovalle, niin päälle voi kaataa toisen kerroksen.

6) Sekoita toisen kerroksen massa, sulata uudelleen tarvittaessa, jos se on ehtinyt jähmettyä. Mittaa massan lämpötila ennen kaatoa. Lämpötilan pitäisi olla alle 55 astetta. Kokeilemalla selviää, mikä lämpötila on tarpeeksi kylmä, ettei se sulata ensimmäistä kerrosta, mutta tarpeeksi kuuma, ettei kaadettava massa kovetu kaadettaessa kaatimeen.

7) Kaada toinen kerros muottiin ja suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla.

8) Toista kunnes kerroksia on tarpeeksi.

9) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

10) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.


Ja alla video, toivottavasti näkyy tällä kertaa paremmin. Viime kerran postauksessa video ei näkynyt ainakaan RSS syötteessä.


3 kommenttia: (+add yours?)

Eeku kirjoitti...

Onko tuo suihkutettu isopropyylialkoholi ihan laimentamatonta? Että ihan suoraan sitä apteekin tavaraa?

Hertta kirjoitti...

Kyllä laimentamatonta. Apteekista saa, tulee ruskeassa lapsipullossa, siirsin sen spraypulloon, joten ei ole tuota ainetta, mitä etiketissä lupee. Täyttä tavaraa pitää pyytää kassalta erikseen, on sen verran tujua, että eivät pidä esillä myynnissä.

Eeku kirjoitti...

Kiitos nopeasta vastauksestasi. :D

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!