Uuden muotin testausta ja saippuan tekoa lasten kanssaTässä pikainen video uusista muoteista, jotka saapuivat juuri ennen joulua. Lahjoiksi asti en ehtinyt niitä käyttää, joten nyt oli pakko testata. Ja koska välipäivinä on vapaata ja rento meininki, niin tein tämän saippuan neljävuotiaan tyttäreni kanssa. Hän sai lähinnä sekoittaa kuuman massan, minä kaadoin muottiin, ettei pöydälle tule saippuatulvaa. Vähän vanhempi lapsi osaisi jo varmasti myös kaataa massan itse.
PS. On pakko hehkuttaa tuota massaa, ihana kaura-sheavoi sekoitus, tuntuu todella pehmeälle käsissä ja antaa hienon vaahdon. Massa on kovettuessaan myös paljon pehmeämpää kuin esimerkiksi tavallinen kirkas tai valkoinen massa, joten mitään kovin erikoisia väkerryksiä tästä ei kuitenkaan kannata tehdä, massa taipuu helposti jo muotista poistettaessa.


Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal kaura-sheavoi saippuamassa
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

2) Sekoita hyvin.

3) Suihkuta muotin pohja alkoholilla (ainakin, jos se on kovin kuvioitu).

4) Kaada kuuma massa muottiin.

5) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

6) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

7) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.
0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!