Kahden värin "marmorisaippua" ja videoTällä kertaa tehdään jo vähän vaikeampi, kahden värin "marmorisaippua". Värinä voi käyttää mitä tahansa, mutta massa kannattaa valita valkoisena. Kirkkaasta massasta ei tule marmori efektiä. Tällä kertaa käytän ruskeaa väriä, ja teen saippuan ilman tuoksua.


Marmorointi ei ole onnistunut ihan pinnalle asti.


Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal valkoinen saippuamassa
Nimetön ruskea mica-jauhe
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Varaa saippuaa kahteen astiaan saman verran.

2) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

3) Lisää toiseen saippuaan väriä (ja halutessasi molempiin tuoksua). Sekoita hyvin.

4) Kaada molemmista kaatimista muottiin massaan yhtä aikaa. Voit jo kaadettaessa tehdä kiekuroita, jolloin värit sekoittuvat myös saippuan pinnalle paremmin. Yllä olevassa kuvassa marmori ei ole tullut pinnalle asti läpi.

5) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

6) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

7) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.


Ja tässä vielä video koko prosessista.


0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!