Kahvisaippua ja videoTässä tekstissä esittelen miten saippuan joukkoon voi lisätä luonnon omia vaikuttavia aineita. Tällä kertaa laitan mukaan kahvinpuruja, ne kuorivat kevyesti ihoa poistaen samalla epämiellyttävät tuoksut. Kahvisaippua sopiikin erinomaisesti keittiökäyttöön. Tässä ohjeessa en käytä mitään tuoksua, sillä kahvi itsessään antaa miedon tuoksun.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal luomu kirkas saippuamassa
Nimetön ruskea mica-jauhe
Kahvinpuruja
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

2) Lisää saippuaan väriä (ja halutessasi tuoksua). Sekoita hyvin.

3) Lisää mukaan haluamasi määrä kahvinpuruja ja sekoita hyvin. Kannattaa odottaa kunnes massa on hieman jäähtynyt, näin purut eivät laskeudu kadon jälkeen saippuan pohjalle. 

4) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

5) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

6) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.
Ja tässä vielä video koko prosessista.


0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!