Miten sulatan saippuamassan mikrossa (video)



Ajattelin tällä kertaa näyttää teille miten sulatan saippuamassan mikrossa. Videoilla hyppään aina tämän kohdan yli, sillä periaatteessa massa kuin massa sulaa aina samalla tavalla.

Itse muistan, että kun aloittelin tätä harrastusta, olisin halunnut oikeasti nähdä miten se massa siellä mikrossa oikein sulaa ja minkälaisilla sykleillä mikroa pidetään päällä.

Tässä siis video ja alla muutama seikka, jotka kannattaa huomioida kun sulatat massaa.

1) Älä laita kaadinta täyteen saippuaa, noin 2/3 vetoisuudesta on hyvä määrä. Liian täytenä saippua sulaa epätasaisesti, saattaa kiehua vaikka joukossa on vielä sulamattomia paloja.

2) Peitä kaadin muovikelmulla.

3) Pidä mikro täydellä teholla.

4) Opettele massan ominaisuudet. Itse käytän Stephensonin massoja, ja olen huomannut, että mitä luonnonmukaisempi massa, sitä nopeammin se sulaa (ja toisaalta myös jähmettyy).

5) Älä kuumenna massaa liian paljon kerrallaan, mieluummin vähän pienissä erissä, kuin paljon kerrallaan.

6) Kannattaa sekoitella massaa sulatuksen aikana, näin se sulaa tasaisemmin.


Ja tässä vielä lyhyt video. Videon kuva heiluu jonkun verran, sillä jouduin kuvaamaan ilman jalustaa. :)



0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!