Saippua upotetulla kuviollaTänään kerron miten saippuaan voi upottaa erilaisia esineitä. Videolla laitan saippuan joukkoon pienempiä saippuoita, mutta miksi ei joukkoon voisi laittaa vaikka pienen muovisen esineenkin. Upotuksia tehdessä on hyvä muistaa, että esine ei saa olla ihoa vahingoittavan terävä. Lasten saippuoita tehdessä esine ei saa olla liian pieni, ettei se aiheuta suuhun joutuessaan vaaratilannetta. Ja jos upotat joukkoon saippuaa, käytä väriä, joka ei liukene ajan kuluessa ympäröivään massaan. Näin esine pysyy kirkkaana massan joukossa. Muista myös, että käytät saman valmistajan saippuaa, jotta kerrokset eivät erotu tai erkane toisistaan ajan myötä.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal kirkas saippuamassa
Nimetön suklaan tuoksuinen eteerinen öljy
Ennakkoon tehtyjä pieniä saippuoita
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

2) Lisää saippuaan halutessasi tuoksua ja sekoita hyvin. Voit myös lisätä massaan aavistuksen sinistä väriä, tämä poistaa saippuamassasta luonnollista keltaisuutta ja tekee siitä vielä kirkkaamman. Videolla en tehnyt tätä, ja kuvastakin huomaa, että massa taittaa keltaiseen. Jos käytät tuoksuna vaniljaa, lisää mukaan värjäytymistä estävää ainetta (vanilla color stabilizer).

3) Kaada muotin pohjalle ohut kerros massaa ja suihkuta alkoholia päälle. Suihkuta samalla upottamasi esine alkoholilla ja aseta massan päälle. Anna upota massaan. Suihkuta vielä alkoholilla.

4) Anna massan ja esineen jähmettyä.

5) Sulata loppu massa mikrossa ja lisää halutessasi joukkoon tuoksua. Tarkista, että lämpötila ei ole liian kuuma, sopiva lämpötila vaihtelee noin 55 ja 60 asteen välillä.

6) Kaada massa varovasti pohjakerroksen päälle.

7) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

8) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

9) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.


Ja tässä vielä video koko prosessista.


2 kommenttia: (+add yours?)

Anonyymi kirjoitti...

Minkä vuoksi tuota alkoholia laitetaan? ja onko jotain tiettyjä värejä jotka eivät liukene tuohon ympäröivään kirkkaaseen saippuaan?
-R

Hertta kirjoitti...

Alkoholi poistaa kuplia massasta ja samalla sitoo kerrokset toisiinsa paremmin kiinni. Toimii siis ikään kuin liimana. Isopropyylialholia on mm. apteekin desinfiointiaineissa, joten sitä on ihan turvallista käyttää.

Kaikki mica-värit ovat yleensä sellaisia, jotka eivät "vuoda" reunoiltaan tuohon kirkkaaseen massaan. Tässäkin tuo vaaleanpunainen on mica-väriä. Niitä saa ostettua saippuatarvikekaupoista.

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!