"Vino" saippuaTällä kertaa kerron miten voi tehdä "vinoa" saippuaa. Tekniikassa käytetään hyväksi maan vetovoimaa, ja tuleepahan videolla nähtyä sekin miten tätä EI kannata tehdä. :) Kerron tekstissä ohjeet kahden värin saippuaan, videolla teen kahden ja kolmen värin saippuat. Variaatioita tästä tekniikasta on yhtä monta kun tekijääkin. Tämä saippua on ohjeessa tuoksuton. Toisenlaisen version ohjeet löydät täältä.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal kirkas saippuamassa
Nimetön hopea mica-jauhe
Nimetön kultainen mica-jauhe
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti
Esine, joka tukee muottia


1) Varaa saman verran saippuaa kahteen astiaan.

2) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata ensin toinen mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

3) Lisää sulaan saippuaan hopeista väriä ja sekoita hyvin.

4) Aseta muotin alle esine, joka tukee muottia ja kestää saippuan painon. Tässä käytin laastaripakettia. Voit käyttää myös mm. pyyheliinaa. Kannattaa testata jo ennen aloitusta veden avulla mikä esine on sopivan korkuinen, varsinkin jos teet kahden värin saippuan, jolloin saat tasaisesti vinot kerrokset.

5) Kaada massa muotin puoliväliin asti.

5) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

6) Anna jähmettyä kunnes pinta on kova ja kestää toisen kerroksen painon.

7) Sulata toinen osa massaa mikrossa.

8) Lisää kultaista väriä ja sekoita hyvin.

9) Odota kunnes massan lämpötila on noin 60 astetta.

10) Ota tuki pois muotin alta. (Videossa näet miten käy kun näin ei tee... :D )

11) Suihkuta pohjakerros alkoholilla ja kaada massa päälle pintaan asti.

12) Viimeistele alkoholilla.

13) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

14) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.
Huom! Videolla kolmen värin saippuassa nähty viimeisen kultakerroksen kaato kannattaa jättää pois, ilman sitä saippuasta olisi tullut paljon kauniimpi ja symmetrisempi. Ja kuten loppukuvista näkee, sotkut saa siivottua saippuasta veitsellä kunhan se on jähmettynyt ensin. :) Muutenkin, video on oikea malliesimerkki lauseesta tee kuten käsken, älä kuten teen. ;)0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!