HunajasaippuaOn ollut pitkään tarkoitus tehdä tavallista hunajasaippuaa, sillä se on varmasti yksi saippuoista, mitä jokainen kokeilee ainakin kerran. Tässä ohjeessa olen käyttänyt Stephensonin luomu saippuapohjaa ja luomuhunajaa. Tuoksun jätin pois, vaikka tähän olisi voinut hyvin lisätä vaikka hunajan tai hunajavahan tuoksuista tuoksuöljyä. Luonnollisempi vaihtoehto voisi olla vaikka apilan tai päivänkakkaran eteerinen öljy. Ihania vaihtoehtoja kaikki.

Ohje on lyhyt ja selkeä, ainoa asia mikä pitää muistaa, että hunajaa voi lisätä maksimissaan 10% saippuan määrästä. Videolla en hunajaa sen enempää mittaile, lorautan sekaan vain, mutta en paljon, jottei saippua menetä ominaisuuksiaan tai mene kokonaan pilalle.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal luomu saippuamassa
Luomu juoksevaa hunajaa
Nimetön hopea mica-jauhe
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja punnitse massan määrä ennen sulatusta. Tarvitset tarkan määrän, jotta voit myöhemmin laskea massaan lisättävän hunajan määrän.

2) Sulata massa mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

3) Laske saippuaan lisättävä hunajan määrä. Videolla minulla oli saippuaa 150g, jolloin lisättävän hunajan maksimi määrä 10%:n mukaan on 15g (150 x 0,1 = 15).

4) Lisää hunaja kuumaan massaan ja sekoita hyvin.

5) Lisää väriä, ja sekoita hyvin.

6) Kaada massa muottiin.

7) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

8) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

9) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.


0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!