Lumihiutalesaippua ja video osa I



Tällä kertaa teen talvisen lumihiutalesaippuan. Tämä saippua on hyvin yksinkertainen, sillä testaan ensimmäistä kertaa saippuaväriä, joka on valettu valmiiksi laataksi. Siksi jätin pois useat värit ja muut koristelut. Tosin, lumihiutalemuottiin palataan vielä toiseen kerran, jolloin teen muotilla vaikeampia versioita. :)




Mutta tässä vielä ohjeet videon saippuaan ja samalla värilaatan käyttöön.


Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal valkoinen saippuamassa
Lahtisen Vahavalimon sininen väriaine
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi.

2) Leikkaa valmiista värilaatasta pieni määrä väriä. On parempi ottaa ensin vähän, ja lisätä väriä pikkuhiljaa. Videolla laitan väriä runsaasti, sillä halusin saippuasta kunnolla sinistä. Väriä voi lisätä vielä sulatuksen jälkeenkin, se sulaa kuumaan massaan myös ilman mikroa.

3) Lisää väripalat massan joukkoon.

4) Sulata massa ja väripalat mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

5) Sekoita sulanut massa hyvin, jotta viimeisetkin värit sekoittuvat joukkoon.

6) Suihkuta muotin pohja alkoholilla, varsinkin jos muotissa on paljon pieniä yksityiskohtia.

7) Kaada massa muottiin ja suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

8) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

9) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.



0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!