Lumihiutalesaippua ja video osa IIPalaan vielä lumihiutaleen pariin, vaikka kevät tekee jo kovasti tuloaan. Muotti ei ole suosikkini, sillä sen reunat ovat liian ohuet ja joustavat helposti, jolloin valmiin hiutaleen reunat ovat "vimpulat". Ensimmäisen osan voit kuitenkin lukea täältä, siinä lähinnä testailen muottia ja väriä. Tässä osassa esittelen kolme erilaista saippuaa, joista teen kaksi ensimmäistä videolla. Käytän glitteriä, kerroksia ja upotuksia. Vähän kaikkea siis. :) Eikun menoksi, ja ohjetta ja videota kehiin.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal kirkas saippuamassa
Stephenson Crystal kaura-sheavoi saippuamassa
Stephenson Crystal porkkana-kurkku-aloe vera saippuamassa
Nimetön hopean värinen glitter
Nimetön kultaisen värinen glitter
Nimetön hopean värinen mica-jauhe
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


Huom! Käytetyn glitterin pitää olla tarpeeksi hienojakoista, ettei se satuta ihoa kun saippua on käytössä. Jos et ole varma, niin testaa ensin pieni määrä itse ja käytä vasta sitten isommissa erissä.


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi. Kaikkiin kolmeen saippuaan tarvitset kirkasta, kaura-sheavoi ja porkkana-kurkku-aloe vera massaa. Mittaa vain tarvittava määrä.

2) Sulata massa mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.
3a) Suihkuta muotin pohja alkoholilla.

4a) Ripottele pohjalle hieman kultaisen väristä glitteriä.

5a) Kaada porkkana-kurkku-aloe vera saippuamassa varovaisesti muotin puoliväliin. Glitter ei saa sekoittua liiaksi joukkoon. Suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla.

6a) Odota, että pohja on jähmettynyt, jonka jälkeen suihkuta alkoholilla ja kaada muotin loppu täyteen kaura-sheavoi massalla. Muista, että toisen kerroksen massa ei saa olla liian kuumaa, ettei se sulata alla olevaa kerrosta.

7a) Suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.
3b) Lisää kaura-sheavoi massan joukkoon vähän hopeista mica-jauhetta ja sekoita hyvin.

4b) Suihkuta muotin pohja alkoholilla.

5b) Ripottele pohjalle hieman hopean väristä glitteriä.

6b) Kaada massa varovaisesti muottiin ettei glitter sekoitu liiaksi joukkoon, ja suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.


3c) Suihkuta muotin pohja alkoholilla.

4c) Kaada pohjalle ohut kerros kirkasta massaa.

5c) Suihkuta upotettava saippua (esim. pieni tähti) alkoholilla, samoin muotissa oleva massa ja paina upotus paikoilleen.

6c) Anna jähmettyä kovaksi.

7c) Suihkuta kovettunut pinta alkoholilla ja kaada muotin loppuosa täyteen kirkasta massaa. Muista, että massa ei saa olla liian kuumaa, jottei se sulata upotusta.

8c) Suihkuta pinta heti perään isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.


9) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

10) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!