AppelsiinisaippuaTäällä ollaan selvästi menossa kovaa vauhtia kohti kesää, tänään vuorossa on ihana appelsiinisaippua. Kuvissa näkyy kolme erilaista versiota, ohjeissa ja videolla teen vain yhden näistä. Näitä tehdessä kodin tuoksu oli huumaava ja ihanan raikas!

Pohjana tässä käytän jo valmiiksi oranssia porkkana-kurkku-aloe vera massaa, silloin ei haittaa vaikka öljy muuttaisi massa väriä, sitä ei huomaa sillä massa on tosiaan jo luonnostaan niin keltaista.

Upotukset teen aidoilla, kuivatuilla appelsiinin viipaleilla. Ihana, kaunis yksityiskohta ja varmasti aina uniikki, sillä jokainen viipale on taatusti erilainen. Olen muuten tehnyt tämän vielä samaan vanhaan suorakulman muotoiseen muottiin, mutta mielestäni tämä toimisi ehkä paremmin neliön mallisessa muotissa.

Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal porkkana-kurkku-aloe vera saippuamassa
Soap Supplier appelsiinin tuoksuinen eteerinen öljy
Soap Supplier kuivattuja appelsiinin viipaleita
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

2) Lisää saippuaan halutessasi tuoksua ja sekoita hyvin.

3) Kaada muotin pohjalle ohut kerros massaa ja suihkuta alkoholia päälle. Aseta kuivattu appelsiinin viipale massan päälle. Painele hyvin massaan. Suihkuta vielä alkoholilla.

4) Anna massan ja appelsiinin viipaleen jähmettyä.

5) Sulata loppu massa mikrossa ja lisää halutessasi joukkoon tuoksua. Tarkista, että lämpötila ei ole liian kuuma, sopiva lämpötila vaihtelee noin 55 ja 60 asteen välillä.

6) Kaada massa varovasti pohjakerroksen päälle.

7) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

8) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

9) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.1 kommenttia: (+add yours?)

Unknown kirjoitti...

Hei. Tein ohjeen mukaan. Miksi appelsiiniviipale ei pysy kauniina vaan joteenkin "turpoaa" massan sisällä?

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!