"Kevät"saippua



Sain toiveen tehdä oranssia saippuaa, koska se sopii parhaiten kyseisen henkilön WC:n pyyhkeiden väriin. :) Keväällä on muutenkin ihana tehdä kirkkaan värisiä saippuoita, joten hetken mietittyäni päädyin testaamaan uutta "leipä"muottiani ja yhdistämään kirkkaan oranssin värin valkoiseen. Käytössä oleva muotti on pieni, saippuamassaa menee muotiin vain reilut 300g, joten yksittäisen saippuan paino ei ole kovin suuri. Pidän kuitenkin itse pienemmistä paloista, ne kuluvat nopeammin jolloin saa enemmän vaihtelua käytössä oleviin saippuoihin. :)




Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal porkkana-kurkku-aloe vera saippuamassa
Stephenson Crystal vuohenmaito saippuamassa
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti
Aalto-saippualeikkuri


1) Mittaa kolmeen kaatimeen saman verran saippuamassa, kaksi osaa valkoista, yksi osa värjättävää.

2) Sulata ensimmäisen kerroksen massa mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

3) Lisää saippuaan halutessasi tuoksua ja sekoita hyvin.

4) Kaada massa muotin pohjalle ja suihkuta alkoholilla.

5) Anna massan jähmettyä ennen toista kerrosta.

6) Sulata keskikerroksen massa mikrossa ja lisää joukkoon väri ja halutessasi tuoksua. Sekoita hyvin. Tarkista, että lämpötila ei ole liian kuuma, sopiva lämpötila vaihtelee noin 55 ja 60 asteen välillä.

7) Suihkuta pohjakerros alkoholilla ja kaada värillinen massa varovasti päälle.

8) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla.

9) Sulata päälliskerroksen massa mikrossa ja lisää halutessasi tuoksua. Tarkista, että lämpötila ei ole liian kuuma, sopiva lämpötila vaihtelee noin 55 ja 60 asteen välillä.

10) Suihkuta muotissa oleva massa alkoholilla ja kaada valkoinen massa varovasti päälle.

11) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

12) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

13) Poista saippua muotista ja leikkaa paloiksi.

14) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.



>

0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!