Saippuan uudelleen sulatusTuliko saippuaan lommo? Menikö muoto muuten pilalle? Sekoittuivatko värit liikaa? Ei hätää, valmiin saippuan voi halutessaan sulattaa ja käyttää uudelleen. Toki värit ja tuoksut pysyvät ja sekoittuvat keskenään, mutta ainakin omaan käyttöön uudelleen tehty saippua sopii mainiosti. Tänään siis kaivamme kaapista "pilalle" menneet saippuat ja teemme niistä uusia taideteoksia. :)

Videolla sulatan uudelleen neljä cupcake saippuaa. Pohjat itsessään ovat ihan hyviä, mutta näiden kuorrutus ei ollut onnistunut. En halunnut ottaa näitä käyttöön tällaisena, joten kohtaloksi tuli uudelleen sulatus. Koska saippuassa oli jo kolmea eri väriä (ja valkoista kuorrutetta) ja kahta eri massaa, en lisännyt joukkoon uusia värejä tai tuoksuja. Ja ihan kaunis, hieman toffeen värinen saippua noista loppujen lopuksi tuli. :)
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Valmiit saippuat
Saippualeikkuri
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa valmiit saipput paloiksi. Jos haluat, voit lisätä mukaan tilkan vettä, tai palan käyttämätöntä massaa.

2) Sulata saippuat mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes saippuat ovat sulaneet. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin saippua sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

3) Sekoita ja kaada massa muottiin.

4) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

5) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

6) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.


0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!