SuolasaippuaTänään matkustamme mielikuvissa kylpylämaailmaan ja teemme ruususuolasaippuaa. Suolasaippua on hunajasaippuan ohella yksi yleisimmistä ja helpoimmista saippuamassasta tehdyistä saippuoista. Ohje on tosiaan helppo ja lyhyt, mutta kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä suolalla on useita ihoa hoitavia ominaisuuksia. Sen sanotaankin mm. puhdistavan ja desinfioivan ihoa, sekä ylläpitävän ihon kosteustasapainoa ja saavan ihon voimaan paremmin. Kuitenkin, tässä itse tehdyssä versiossa suolaa on paljon vähemmän kuin luontaistuotekaupan 100 % suolasaippuassa, joten kaikkia suolasaippuan lupauksia tämä itse tehty versio tuskin lunastaa.

Olen käyttänyt ohjeessa Himalajan vuorisuolaa, sillä se on puhdasta luonnonsuolaa ja siksi saanut luomu merkinnän.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal kaura sheavoi saippuamassa
Luomu ruususuolaa
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

2) Lisää ruususuola kuumaan massaan ja sekoita sen verran, että suola sekoittuu kunnolla saippuaan. Suolaa kannattaa laittaa reilusti, noin 1-2 rkl per saippuapala.

3) Nosta ensin muotin pohjalle lusikalla suolarakeita niin, että muotin pohja peittyy. Kaada sen jälkeen loppu massa muottiin.

4) Suihkuta pinta isopopylialkoholilla. Älä siirrä muottia heti kaadon jälkeen, saippuan pinta menee helposti ryppyyn.

5) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

6) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.


0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!