KesäkukkiaOlen viime aikoina tehnyt todella paljon kylmämenetelmä saippuaa, ja nyt tuntuukin, että välillä on kiva palata itselle helpon ja tutun aihepiirin pariin. Minulla on ollut jo pidemmän aikaa pari kukkamuottia, joita en ole vielä kunnolla testannut, joten tässä lyhyt ohje siihen, miten tehdään todella tarkkaa työtä massan kanssa ja miten sen saa parhaiten siististi muotiin. Muutenhan tämä on kuin tavallisia kerroksia tekisi, päälle kaadettavan massan lämpötilan kanssa pitää olla tarkkana, ettei se sulata mennessään vaivalla tehtyjä kuvioita.

Videolla en kovin paljon massan lämpötilaa mittaile, tämä onkin enemmän kokeilua kun ohjetta, joten se kannattaa pitää mielessä kun katselet videota. :)

Tämän postauksen myötä haluan myös toivottaa kaikille lukijoille oikein leppoisaa ja rentouttavaa juhannusta ja kesää! Oma blogini hiljenee kesäkuukausien ajaksi, mutta palaan koneen äärelle taas syksyllä uusien haasteiden ja ideoiden kera.
Saippuassa käytetyt aineet ja materiaalit:
Stephenson Crystal vuohenmaito saippuamassa
Soap Kitchen Buttercup Yellow mica
Soap Kitchen Dark Cerice mica
Pieni Tuoksukauppa Vanilijatoffee tuoksuöljy
Nimetön vanilla color stabiliser
Pipetti
Isopropyylialkoholi
Silikoninen saippuamuotti


1) Leikkaa saippuamassa paloiksi ja sulata mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa saippuan määrästä riippuen 15–30 sekuntia kerrallaan, vesihauteessa kunnes massa on sulanut. Mikrossa joka sulatuksen jälkeen heiluttele astiaa, jolloin massa sulaa tasaisemmin. Älä päästä saippuaa kiehumaan, tämä muuttaa saippuan väriä ja tekee sitä pahan hajuista.

2) Kaada pieni osa massaa toiseen kaatimeen.

3) Lisää väri ja sekoita hyvin. Jos massa jähmettyy, niin sulata uudelleen mikrossa.

4) Ota pipetillä pieni määrä massaa ja tiputa varovasti muottiin.

5) Suihkuta alkoholilla.

6) Toista tarvittaessa eri väreillä. Muista suihkuttaa jähmettyneet kuviot ennen uuden kerroksen lisäämistä alkoholilla, näin koko kuvio pysyy kasassa eikä lähde lohkeilemaan.

7) Lisää loppuun valkoiseen massaan tuoksua ja tarvittaessa ruskean värin estoa (vanilla colour stabiliser).

8) Kaada valkoinen massa kuvion päälle. Muista suihkuttaa koko kuvio ensin alkoholilla.

9) Anna jähmettyä noin tunti (pienet muotit) tai jopa vuorokausi (isot muotit). Sen jälkeen voit irrottaa muotin reunat varovasti ja painaa saippuan pohjasta ulos.

10) Pakkaa saippua muovikelmuun, jos et ota sitä heti käyttöön.0 kommenttia: (+add yours?)

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!